fbpx Bouwdeskundige Bouwhulp Bouwexpert

Plaatsbeschrijving

 

Stel je als eigenaar én huurder veilig en laat een plaatsbeschrijving opstellen.

 

Een plaatsbeschrijving kan van toepassing zijn in verschillende vastgoedsituaties, maar is vooral van belang bij een huurovereenkomst. Sinds 18 mei 2007 is het zelfs wettelijk verplicht om een plaatsbeschrijving op te stellen bij een huurcontract.

Maar wat is een plaatsbeschrijving precies? Waarom laat je het best opstellen door een professional of bouwexpert? En hoe kan BS Bouw Service jou hierbij helpen?

Een plaatsbeschrijving: wat is het precies?

Kort gezegd: een plaatsbeschrijving is een gedetailleerde omschrijving van de huidige staat waarin een woning zich bevindt en is de cruciale referentie wanneer een huurcontract afloopt. Ze wordt opgesteld bij aanvang van de huur, bij voorkeur wanneer er nog geen meubelen in de woning staan, in de aanwezigheid van zowel huurder als verhuurder.

Beide partijen hebben namelijk baat bij een goede plaatsbeschrijving.

Je laat de plaatsbeschrijving dan ook best opmaken door een professional of bouwexpert.

Een plaatsbeschrijving door BS Bouw Service, jouw bouwexpert

Ben je op zoek naar een expert om jouw plaatsbeschrijving op te stellen?

Dan ben je bij BS Bouw Service aan het juiste adres!

Wij hebben ervaring met gedetailleerd noteren, weten heel goed waarop we moeten letten en zorgen er tevens voor dat de plaatsbeschrijving volledig objectief gebeurt.

 

Is er al sprake van slijtage?

Zijn er krasjes op de kookplaat?

Wat is de staat van de gordijnen?

Wat is het merk van de stopcontacten?

 

Dat zijn slechts enkele voorbeelden van vragen die BS Bouw Service zich stelt.

Maar daar stopt het niet bij.

We zetten alles duidelijk op papier en stellen een uitgebreid dossier op met gedetailleerde omschrijvingen van alle ruimtes, gebruikte materialen, toestellen, slijtage, scheuren en barsten. Zo staat alles mooi genoteerd en worden eventuele latere conflicten vermeden!

Heb je nog vragen of wil je een deskundige plaatsbeschrijving laten opstellen? Contacteer ons vandaag nog via onze contactpagina of stuur een mailtje naar Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien..

 

 

Plaatsbeschrijving

Plaatsbeschrijving

 

De kosten van de plaatsbeschrijving (met mandaat*) wordt gedeeld 50/50 tussen verhuurder en huurder. Die plaatsbeschrijving wordt bij de geschreven (woning)huurovereenkomst gevoegd en het is verplicht ze te laten registreren. Registreren van (woning)huurovereenkomst en plaatsbeschrijving is gratis, indien dit binnen 2 maand na ondertekenen van de huurovereenkomst gebeurd.

Bij einde huur, is elke huurder verplicht de woning in dezelfde staat terug te bezorgen, zoals bij begin van de huur. De plaatsbeschrijving is hierbij de cruciale referentie. Als de woning beschadigingen vertoont, die niet in de beschrijving staan, is de huurder verplicht deze te herstellen of te vergoeden. Uitzondering: beschadigingen/slijtage te wijten aan ouderdom of een normaal gebruik van de woning moeten niet door de huurder vergoed worden.

Goed om weten: Als er geen enkele plaatsbeschrijving is opgemaakt bij begin van de huur, wordt er van het principe uitgegaan dat de woning bij einde huur in dezelfde staat bevindt als bij aanvang van de huur. Er kan van de huurder geen enkele schadevergoeding geëist worden.

Een plaatsbeschrijving kan ook als bewijsmateriaal dienen op een rechtbank.

* Met een mandaat krijgen we de toestemming om een plaatsbeschrijving op te stellen én het proces verbaal geldig te ondertekenen in naam van de beide partijen (huurder en verhuurder). Bij een gewone opdracht moet het proces verbaal door beide partijen (huurder en verhuurder) voor akkoord ondertekend worden en wordt de kost gedragen door degene die de plaatsbeschrijving aanvraagt bij BS Bouw Service.

­